Torna Xavi Roura

Quatre anys després Xavi Roura torna al país per entrenar l’FC Lusitans, a partir del 26 de maig. El mes de gener del 2011, l’FC Santa Coloma el va cessar d’entrenador per motius personals i el tècnic va decidir fer un canvi de rumb a la seva vida, que tant se li havia complicat. Va tornar a Barcelona, va dirigir el cadet preferent de l’Atlètic Sant Just i després  va fitxar per l’FC Sant Just, on va coordinar la base i també va entrenar en una etapa el primer equip a Tercera Catalana. L’FC Lusitans va pensar en ell per al seu nou projecte i un dels tècnics més llorejats del país, amb sis copes Constitució, quatre lligues nacionals i 4 supercopes andorranes, tots els títols a la banqueta de l’FC Santa Coloma, tornarà a aportar els seus coneixements, la seva experiència i el seu fort caràcter, farcit d’ambició, al segon d’aquest curs de la Primera Divisió. Per tant, un club que torna a Europa per disputar la prèvia de l’Europa League i que vol fer-se més gran per a la temporada vinent.
“El Lusitans m’ha ofert dirigir el primer equip i també portar la base. S’han mogut molt ràpid per fitxar-me i els estic molt agraït perquè també tenia una oferta d’un club grec però que em feia una mica de por”, va assegurar Roura, que no va voler remoure massa el seu passat. “Vaig viure unes situacions personals complicades i que no van anar com esperava. Vaig decidir fer un punt i a part perquè sabia que acabaria tornant ja que em sento molt identificat amb el país.”
Roura, nascut a Barcelona fa 45 anys, va entrenar durant set temporades l’FC Santa Coloma i en dues més va ser director esportiu. “A Barcelona vaig poder reconduir la meva situació i al Sant Just vaig trobar una família que em va acollir com un més. Vaig treballar molt a gust i em sap molt de greu haver de marxar.” Roura va arribar a l’FC Sant Just de la mà d’un excompany seu de l’FC Barcelona en l’etapa de jugador, Alfons Gallardo, i excoordinador d’un històric com l’Europa durant vint anys. “Gràcies a ell vaig arribar al Sant Just i hi he estat força a gust.”

L’FC Lusitans vol fer un pas qualitatiu per a la temporada vinent i apostarà per ser un xic més professional amb entrenaments al matí. Per aquest motiu van apostar per Roura i deixar de comptar amb Vicenç Marqués, que per motius laborals no podia acceptar aquesta alta exigència. “El Lusitans és un dels equips que estan treballant en una bona línia. No ha de perdre la seva identitat i espero recuperar aquesta rauxa que tenia com a equip, que tan difícil de guanyar era quan jo estava a l’FC Santa Coloma.”
Roura vol crear un equip amb el 70% de jugadors del país i té clar que necessita l’equip. “Hi ha jugadors molt interessants i amb molt de talent. El que hem de fer és treballar el que tenim a casa perquè és el nostre primer producte.” El tècnic vol imposar el seu estil de joc perquè considera que el Lusitans és el club ideal per a ell per la seva manera de ser. “El futbol és dels jugadors, però vull que tinguin sacrifici, que corrin molt i bé. D’aquest club em van atraure moltíssimes coses i estic molt tranquil del que puguin dir de mi. Considero que aquest serà un punt d’inflexió en la meva vida. És el moment de fer aquest canvi i només vull fer una feina honesta i humil”, va sentenciar.

Roura va ser destituït de l’FC Santa Coloma i el club colomenc el va substituir pel binomi format per Salva Estruch i Juli Fernández. L’equip anava primer en aquella fase de la temporada, però la situació de Roura es va convertir en insostenible per al club, que va haver de prescindir d’un entrenador que sempre ha imposat el seu caràcter i el joc intens als equips on ha estat. El Lusitans, per a la temporada vinent, recupera un tècnic que està molt il·lusionat per afrontar un repte d’alta volada després de quatre anys a l’exili de Sant Just.

Escrit per:  Víctor Duaso
www.bondia.ad